Loading, please wait!

Vad är Djuret? Jo, precis som man kan ana av namnet så serverar vi här ett djur i taget. Vi anser att detta är det mest hållbara sättet att arbeta med det slaktade djuret både ur ett ekologiskt perspektiv och av respekt gentemot djuret ifråga. Hela menyn består alltid av det aktuella djurets olika styckningsdetaljer. Dessa tillreds med mycket kärlek på grill, halster eller i kastrull och serveras sedan på ett rustikt och rejält vis.

Varmt välkommen!

För den vinintresserade så har vi på Djuret en av Sveriges största vinkällare proppfylld med goda viner. I dagsläget har vi drygt 1600 artiklar där alla viner finns till ett ytterst konkurrenskraftigt pris. Utöver detta erbjuder vi till varje meny ett urval viner med ett specifikt tema. Dessa viner tillhör ofta det lite högre prissegmentet men på Djuret har vi på dessa viner också endast ett mycket litet kronpåslag per flaska. Detta för att ni ska kunna dricka riktigt bra viner till en rimlig peng. Utöver detta erbjuds alltid ett 30-tal viner på glas som vi varierar kontinuerligt.

Vi erbjuder även ett sortiment av blandad öl från mikrobryggerier både från Europa och det som vi kallar Nya Världen. Baren är som alltid fullproppad med Digestif-sprit.

Här hittar du vår vinlista.

Bakfickan Djuret
Lilla Nygatan 5
111 28 Gamla Stan
Stockholm
info@djuret.se
För bordsbokning ring: 08 - 506 400 84
Vi börjar svara i telefon måndag till lördag från absolut senast kl 13.00. Vi välkomnar sällskap upp till 40 personer och vi har även flera privata rum för er som vill avnjuta ert djur lite mer privat. I de privata rummen kan man sitta upp till 40 personer. Det tillkommer ingen extrakostnad vid bokning av de privata rummen.
Några av våra bord finns tillgängliga via vår online-bokning, för att boka bord online klicka här.

Djuret har öppet måndag till lördag 17.30-24.00 men även för fredagslunch från klockan 12.00.

Djuret har julstängt från den 22:a december och öppnar igen den 3:e januari.

Bourgeoisie är Djurets trerätters-meny där vi till varje meny väljer ut tre av våra favoriträtter som alltid finns till det förmånliga priset 495 sek.

Innanlåret, som tärnad tartar blandad med vinägerlök och Arbequina-olja. Serveras med rostad vitlöksemulsion, Parmigiano-Reggiano, maskrosblad och rostad surdegskrutong.

Rostbiffen och bringan, rostbiffen stekt 57 °C i gjutjärn och bakad bringa fylld med salvia, vitlök och citron. Serveras med puréade och smörade Coco-bönor, gulbetor, mangold och rostad kalvsky med vitt vin med verjus.

Mörk chokladkräm,
som bakad kräm. Serveras med gräddfilsorbet, sockerrostad Kavring, blandade frön och svart sirap.

Denna meny består av den hungrige kockens val. Fem till sex rätter utvalda för den där perfekta hela Djuret-upplevelsen. Det facila priset för denna meny som endast serveras till hela bordet är 625 sek.
Kockens snacks,
Kockens utvalda snacks från det aktuella djuret.
Innanlåret,
som tärnad tartar blandad med vinägerlök och Arbequina-olja. Serveras med rostad vitlöksemulsion, Parmigiano-Reggiano, maskrosblad och rostad surdegskrutong.
Brässen och tungan,
brässen stekt i rostat mjöl och krispigt stekt tunga. Serveras med kokt vit AAA-sparris rostade hasselnötter, brynt smör-Hollandaise och Shisokrasse.
Lite av allt.
som korv smaksatt med fänkålspollen och Manchego. Serveras med sardellemulsion, smörkokt vitlök, tomat-confit, friterad rotselleri och smörstekt ramslök.
Mazarinkaka,
med kardemummasorbet, riven rostad mandelmassa, rostad mandel och skummig mjölk.


Fredagslunchen blir allt annat än en stressig lunchtillställning. Chef Einarsson radar på dessa ytterst bekväma fredagsluncher som är fullständigt devoterade till riktig mat och delikata drycker upp en prix fix-meny bestående av tre av sina paradrätter. Priset för lunchen är 395 svenska riksdaler. Sommelierbrigaden laddar givetvis upp med lite läckra drycker som passar menyn väl och så njuter vi de där sista timmarna på arbetsveckan istället för att sitta av tiden på kontoret. Fredagslunchen serveras varje fredag och vi välkomnar gäster mellan 12.00 och 14.00. Sittningstid? Så länge du vill. Den aktuella fredagslunchmenyn kan du se här. Bokningar till lunch kan bara göras via telefon på 08-50640084. Varmt välkommen!

Om man vill avnjuta sitt djur i avskildhet så kan man boka något av våra privata rum. I dessa privata rum sitter man i sällskap från 2 upp till 30 personer. Det tillkommer ingen extra kostnad eller hyra för ett separat rum.

Gör din bokning på 08-506 400 84.

Om du vill ha vårt nyhetsbrev är det bara att lämna din e-mailadress nedan. Tack!


För pressfrågor gällande någon av våra restauranger (Djuret, Pubologi, Leijontornet 12 x 8, Svinet, Tweed och The Burgundy) kontakta Daniel Crespi på crespi@leijontornet.se eller på telefon 0739-888 931.

Vi söker just nu ingen personal men vill du arbeta med oss i framtiden så skicka din intresseanmälan till Daniel Crespi på crespi@leijontornet.se eller på telefon 0739-888 931.


ENGLISH
Kommande djur & vin:

23:e maj-19:e juni
Häst och killing med viner från Västra Bordeaux.

Klicka här för vinkällarlistan:
1974 viner
Boka bord online Kolla in Djurets bilder!
Fredagslunchen
den 18:e april stängt
Fredagslunchen på Djuret