Loading, please wait!

Vad är Djuret? Jo, precis som man kan ana av namnet så serverar vi här ett djur i taget. Vi anser att detta är det mest hållbara sättet att arbeta med det slaktade djuret både ur ett ekologiskt perspektiv och av respekt gentemot djuret ifråga. Hela menyn består alltid av det aktuella djurets olika styckningsdetaljer. Dessa tillreds med mycket kärlek på grill, halster eller i kastrull och serveras sedan på ett rustikt och rejält vis.

Varmt välkommen!

För den vinintresserade så har vi på Djuret en av Sveriges största vinkällare proppfylld med goda viner. I dagsläget har vi drygt 1600 artiklar där alla viner finns till ett ytterst konkurrenskraftigt pris. Utöver detta erbjuder vi till varje meny ett urval viner med ett specifikt tema. Dessa viner tillhör ofta det lite högre prissegmentet men på Djuret har vi på dessa viner också endast ett mycket litet kronpåslag per flaska. Detta för att ni ska kunna dricka riktigt bra viner till en rimlig peng. Utöver detta erbjuds alltid ett 30-tal viner på glas som vi varierar kontinuerligt.

Vi erbjuder även ett sortiment av blandad öl från mikrobryggerier både från Europa och det som vi kallar Nya Världen. Baren är som alltid fullproppad med Digestif-sprit.

Här hittar du vår vinlista.

Djuret har en av världens bästa vinlistor enligt Fine Wine

Bakfickan Djuret
Lilla Nygatan 5
111 28 Gamla Stan
Stockholm
info@djuret.se
För bordsbokning ring: 08 - 506 400 84
Vi börjar svara i telefon måndag till lördag från absolut senast kl 13.00. Vi välkomnar sällskap upp till 30 personer och vi har även flera privata rum för er som vill avnjuta ert djur lite mer privat. I de privata rummen kan man sitta upp till 30 personer. Det tillkommer ingen extrakostnad vid bokning av de privata rummen.
Några av våra bord finns tillgängliga via vår online-bokning, för att boka bord online klicka här.

Djuret har öppet måndag till lördag 17.30-24.00 men även för fredagslunch från klockan 12.00.

Djuret har sommarstängt från den 19:e juni och öppnar igen den 18:e augusti. Under denna tid är Svinet, vår innergård med bar och grill öppen.

Bourgeoisie är Djurets trerätters-meny där vi till varje meny väljer ut tre av våra favoriträtter som alltid finns till det förmånliga priset 495 sek.

Innanlåret från hästen, som skuren tartar blandad med vinägerkokt lök och Arbequina-olja. Serveras med forellrom, crème fraiche, eldat hö och Panko.

Biffen och bogen från hästen, biffen stekt 57 °C i gjutjärn och bräserad, plockad och stekt bog. Serveras med puréad och smörad morot, grön sparris, bakad lök och bordeauxvinsky.

Mörk chokladkräm,
Mörk choklad, som bakad kräm. Serveras med havtornssorbet, havssalt, yoghurt och
harsyra.

Denna meny består av den hungrige kockens val. Fem till sex rätter utvalda för den där perfekta hela Djuret-upplevelsen. Det facila priset för denna meny som endast serveras till hela bordet är 625 sek.
Kockens snacks,
Kockens utvalda snacks från det aktuella djuret.
Innanlåret från hästen,
som skuren tartar blandad med vinägerkokt lök och Arbequina-olja. Serveras med forellrom, crème fraiche, eldat hö och Panko.
Lägget och högrevet från hästen,
som öppen lasagne. Serveras med Parmigiano-Reggiano, tomat-confit och smörkokt färsk vitlök.
Innerfilén från hästen,
som Tournedos Rossini. Serveras med halstrad anklever, toast, sauterad spenat, Pommes Parisiennes med haricots verts, madeirasky samt riven sommartryffel .
Mazarinkaka,
Mazarinkaka, serveras med en variation på rabarber samt vaniljglass.


Fredagslunchen blir allt annat än en stressig lunchtillställning. Chef Einarsson radar på dessa ytterst bekväma fredagsluncher som är fullständigt devoterade till riktig mat och delikata drycker upp en prix fix-meny bestående av tre av sina paradrätter. Priset för lunchen är 395 svenska riksdaler. Sommelierbrigaden laddar givetvis upp med lite läckra drycker som passar menyn väl och så njuter vi de där sista timmarna på arbetsveckan istället för att sitta av tiden på kontoret. Fredagslunchen serveras varje fredag och vi välkomnar gäster mellan 12.00 och 14.00. Sittningstid? Så länge du vill. Den aktuella fredagslunchmenyn kan du se här. Bokningar till lunch kan bara göras via telefon på 08-50640084. Varmt välkommen!

Om man vill avnjuta sitt djur i avskildhet så kan man boka något av våra privata rum. I dessa privata rum sitter man i sällskap från 2 upp till 30 personer. Det tillkommer ingen extra kostnad eller hyra för ett separat rum.

Gör din bokning på 08-506 400 84.

Om du vill ha vårt nyhetsbrev är det bara att lämna din e-mailadress nedan. Tack!


För pressfrågor gällande någon av våra restauranger (Djuret, Pubologi, Leijontornet 12 x 8, Svinet, Tweed och The Burgundy) kontakta Daniel Crespi på crespi@leijontornet.se eller på telefon 0739-888 931.

Vi söker just nu ingen personal men vill du arbeta med oss i framtiden så skicka din intresseanmälan till Daniel Crespi på crespi@leijontornet.se eller på telefon 0739-888 931.


ENGLISH
Kommande djur & vin:

23:e juni-16:e augusti
Djuret har sommarstängt. Välkomna upp på vår innergård Svinet, vår trädgårdsgrill.
18:e augusti-13:e september
Lamm och Toscana-vin.
15:e september-18:e oktober
Kossa och Napa Valley Cabernet Sauvignon.
20:e oktober-6:e september
Vild fågel, rådjur och Bourgogne.
7:e, 8:e och 10:e november
Mårten Gås-meny och Bourgogne Part 2.
11:e november-29:e november
Älgkalv, vildsvin och Châteauneuf-du-Pape.
1:a december-20:e december
Dovhjort, Julegrisen-menyn och Amarone.
21:a december-6:e januari
Julstängt.

Klicka här för vinkällarlistan:
1974 viner
Boka bord online Kolla in Djurets bilder!
Fredagslunchen
Fredagslunchen på Djuret